lauantai 7. helmikuuta 2015

Koti asukkaansa valitsee

Minimaliinan ruudun takana elämä pyörii muuttolaatikoiden keskellä. Opiskeluajan vuokrakämppä vaihtuu pian ensimmäiseen omaan kotiin. Toisaalta on aika huokaista helpotuksesta sillä oman kodin etsintä oli odotettua pidempi prosessi, vuosi ja 43 asuntonäyttöä tarkalleen.

Muutaman asunnon kohdalla jopa pohdittiin olisiko tämä se oikea? Perhe ja ystävät saivat kyllästymiseen asti kuulla asuntojahkailua. Valitettavan usein haveilu loppui viimeistään talonyhtiössä tuleviin remontteihin. Välillä oltiin taas valmiita tinkimään neliöistä, seuraavaksi sijainnista.  Monta kohdetta myös remontoitiin mielikuvissa, eikä asunto edelleenkään näyttänyt meidän kodilta. 
Mutta 43 kerta toden sanoo.  Eteisen kynnyksellä karisi jo kaikki edellisten kertojen epäilyt ja seuraavassa huoneessa olin tehnyt kaupat mielessäni. 

Uusi kotimme on funkkistalon ullakkko, jossa on kolme suurta kattoikkunaa sekä puolipyöreä olohuone. Pohja on erikoinen mutta haastava, huoneita asunnosta löytyy laskutavasta riippuen kaksi tai kolme plus vintti. Suurin ihastuksen kohteeni asunnossa on kuitenkin 1946 vuodelta peräisin oleva lautalattia.

Edelliset asukkaat ovat remontoineet asuntoa hyvällä maulla, vanhaa kunnioittaen, eikä suurempiin toimenpiteisiin tarvitse ryhtyä. Lattia tulee saamaan kerroksen uutta maalia ja muutama seinä vaihtaa väriä. Mutta saa nähdä kuinka sisustusnälkä kasvaa remontoidessa. Tulevaa kotia olen luonnostellut rakentamalla kollaaseja ja värikarttoja tapettien ympärille. Tuttujen pastellien rinnalle haaveilen täydellisen metsänvihreästä sohvasta, joka sopisi niin meidän kuin talon henkeen.

Lisää sisustusinpiraatiotani voi seurata täältä: Iina Koskikallio - tila

Kollaasi:

Lamppu, tarjoiluvaunu ja tyyny:  Finnish design shop
Sohva on löytö Pinterestistä.

2 kommenttia:

  1. Tänään kirjoittamani blogikommentit alkavat sanoin: voi että ja niin alkais tämäkin. Odotan jo vesikielellä sitä Bebe-lattiaa ja kaikkea muutakin. 43 asuntonäyttöä on kyllä ihan kamalasti, ootte varmaan käyneet kaupungin jokaisessa talossa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaupunki ja kaikki Lahden vanhat kerrostalot ovat tulleet tutuksi uudella tavalla asuntonäytöissä. Valitettavan usein asunnoissa sisällä ei vanhasta ollut jäljellä henkäystäkään :( . Mutta hyvää kannatti odottaa ja viikon päästä avataan sitten maalipurkit :)

      Poista